ENG// ROM// FR

Despre Bucuresti

Despre Bucuresti

Bucurestiul este una dintre destinatiile care nu trebuie sa lipseasca de pe lista niciunui turist atunci cand descopera Europa; este un amestec surprinzator de influente culturale, oferind oportunitati excelente de relaxare si de imbogatire a experienelor atat pentru un calator de afaceri, cat si pentru un simplu turist pasionat de cunoastere.

"Micul Paris" are o identitate variata, reflectand istoria sa bogata si controversata prin juxtapunerea salbatica a valorilor aristocratice pe cele ale sistemului totalitar din istoria recenta si cu realitatea cosmopolita si trepidanta din prezent.

Mersul pe jos este cel mai bun mod de a descoperi orasul, astfel incat veti avea nevoie de un hotel care este in mijlocul a tot ceea ce se petrece in Bucuresti.

PARCUL CISMIGIU

Peisajele Parcului Cismigiu au inceput sa prinda contur in 1847, sub supravegherea arhitectului Carl F.W. Meyer, ex-director al gradinilor Imperiale din Viena, Austria. Cu peste un secol si jumatate de istorie in spate, aceasta locatie minunata reuneste zone de relaxare distincte - un restaurant pe o insula, un pavilion pentru orchestra, diferite componente artistice si arhitecturale - statui, poduri - si un lac pe care se pot face plimbari cu barca si care se transforma intr-o zona de patinaj in timpul sezonului rece.

CENTRUL ISTORIC AL ORASULUI

O iesire seara este mai mult decat binevenita daca presupune o plimbare in centul vechi al Bucurestiului. Hotel Epoque este situat ideal, la numai 15 minute de mers pe jos de centrul istoric al orasului. Turisti si localnici deopotriva aleg centrul vechi pentru cina sau cocktail-uri, ratacind pe strazile eclectice care ofera cea mai mare gama de localuri moderne si traditionale, restaurante in aer liber si cluburi, insotite de cea mai “vie” atmosfera. Restaurantele "Caru' cu bere" si "Hanul lui Manuc" sunt locuri in care trebuie sa mergi daca vrei sa savurezi preparate ale bucatariei romanesti traditionale.

ATENEUL & PIATA REVOLUTIEI

Impunatorul Ateneu Roman (casa Filarmonicii de stat George Enescu) si nobilul Palat Regal (care gazduieste acum Muzeul National de Arta), situate in Piata Revolutiei, sunt simboluri ale Bucurestiului si ale artelor plastice.

KM 0

Pentru o privire in perioadele mai tulburi ale Bucurestiului, o plimbare scurta va va duce la Kilometrul 0 al Bucurestiului, Piata Universitatii, ale carei cladiri reprezentative (Universitatea din Bucuresti si Teatrul National) sunt martore ale luptelor din 1989 pentru eliberarea Romaniei de sub regimul comunist. Dar, in ciuda mostenirii sale comemorative, Piata Universitatii este astazi una dintre cele mai pline de viata piete din oras si locul de intalnire cel mai cunoscut pentru persoanele care participa la tot felul de evenimente culturale din centrul orasului.

LA CUMPARATURI

O plimbare pe Calea Victoriei asigura o experienta inedita si o multime de ore de cumparaturi de calitate. Designeri de renume mondial, buticuri de lux, totul este acolo.

Amplasat in inima Bucurestiului si aproape de centrul istoric al orasului, Hotel Epoque este punctul de plecare perfect pentru a explora orasul.

Setari cookie-uri